5 adempauzes – uithijgen, uitblazen en opladen om door te kunnen

Voor trekkers en duwers op beslisplekken in de gemeente

Werk je bij een gemeente op trekkers- of duwersplek, waar je het betere samenspel binnen en tussen gemeente en gemeenschap organiseert?

Op cruciale beslisplekken, in het MT, als team- of afdelingsleider, als gemeentesecretaris, als griffier, als trekker van complexe programma’s of projecten?

Je verzint, sleurt, duwt, wakkert aan, leeft voor, probeert uit, vliegt voorop, schaakt, stimuleert, bezemwagent, maakt keuzes… Voor beter en oprechter contact tussen mensen die de gemeenschap maken, om je bestuur daarmee te helpen, en je collega’s en organisaties die meewerken, én bewoners.

Prachtwerk met een prachtdoel. En je bent moe.

Ik verzon vandaag dat ik voor types zoals jij iets ga organiseren.

Want ik zie zo veel moeie gezichten. Juist bij mensen die een heel sterke intentie hebben om het verschil te maken in hun organisatie en in de gemeenschap waar ze het voor doen, maar die moe zijn. Terwijl je harder moet gaan trekken dan ooit, lijkt het.

Want nu is het een jaar na de verkiezingen, het stof is neergedaald en er worden resultaten verwacht want er is huizenhoog beloofd. Maar veel van wat je in de vorige raadsperiode hebt gezaaid, en wat nu beloofde te gaan bloeien en misschien zichzelf wel ging verspreiden, over collega’s bijvoorbeeld, dat is niet opgekomen, of werd onverwacht weggemaaid. Het is taai.

Het zou van lente nu zomer worden, maar het lijkt eerder herfst. Het komt niet los en wordt niet groter, maar het wordt kleiner, in ambitie, in geld, in energie.

We dachten dat we al daar waren, maar we waren pas hier.

Is dit het nou? Is dit het waarmee we al die ambitie en beloftes waarmaken? We zijn moe en zelfs verdrietig daarover.

Dan heb je wellicht behoefte aan een aantal (vijf) fijne momenten in het komende jaar, tussen de nazomer 2019 en zomer 2020. (Nee, niet voor de zomer nog. Dat is te snel. We starten in september.)

5 adempauzes in 1 jaar

 • om op adem te komen
 • het er weer ergens vandaan te kunnen halen
 • samen te knutselen.

Nét iets voorbij de casuïstiek, met de modder nog aan je poten, maar wel net een laagje dieper gaan. Zodat de langere termijn weer beter in beeld komt. Want bij een andere organisatie is het net zo. En dit is het werk, nu. En het wordt niet beter, dus we kunnen alleen elkaar inspireren en optillen.

Daarom: vijf vrijdagen voor

uithijgen, uitblazen en opladen. 

Als je weet waar ik het over heb, en als je voelt: jaaaaaa, oh, dat wil ik en ik kom er niet aan toe om het met mezelf te organiseren… en ik heb het heel hard nodig..! Mail me dan. Bij 8 aanmeldingen sturen we een datumprikker.

Praktisch

 • voor trekkers en duwers in gemeenten rond het thema samenspel & samenwerking
 • samen vertragen, zoeken en elkaar inspireren
 • met als voorwaarde voor deelname dat je er helemaal wilt zijn op die dag
 • 5 vrijdagen van 10:00 tot 16:00
 • op een fijne plek met lekkere lunch
 • in september en december 2019 en februari, april en juni 2020
 • als nodig met medewerking van mensen die helpen
 • richtbedrag: 150-200 euro per dag (of zo veel minder als nodig)

Mail me, ook als je het nog niet zeker weet. Geen verplichtingen. Bij 8 aanmeldingen sturen we een datumprikker. Daarna zien we wel verder.