Spreker & masterclasses

Van inspiratie via kortsluiting tot inzicht

Spreker

Ben je op zoek naar een spreker voor je congres of in je panel? Of zoek je inspiratie of wil je je collega’s meenemen in de ontwikkelingen in de democratie van vandaag en hoe je daarin opereert? Boek mij dan voor een lezing of als gespreks-trekker. 

Op je congres of heidag, voor teams, in gemeenteraden maar ook voor groepen griffiers, colleges van B&W en gemeentesecretarissen over de thema’s die raken aan de (lokale) democratie, overheidsparticipatie, politieke sturing in de netwerksamenleving en nieuwe vormen voor publieke gesprekken. Ik vertel een vaak confronterend verhaal dat aansluit bij jullie werkpraktijk met als kern: democratie in uitvoering!

‘De lezing van Marije van den Berg tijdens de start van de Week van de Leefomgeving was fijn. Haar suggesties voor het voeren van gesprekken waren erg welkom en haar verhaal sloeg aan. Al met al een mooie opening voor een geslaagde week!’ – Peter Commissaris, gemeente Alphen aan den Rijn.

Masterclasses

Stevig aan de slag met je eigen dossier, casus of worsteling? Dan is de masterclass iets voor jullie. De masterclass werkt als je weet waar je vastloopt. In een kleine groep gaan we ermee aan de slag. Af en toe zelf op het hakblok, maar natuurlijk leer je ook van de stappen die anderen weten te zetten. De masterclass kan op zichzelf staan, of onderdeel zijn van een groter programma. Thema’s die we kunnen aanpakken? Ingewikkelde participatie en krachtenvelden. Het vinden van een goeie interventie in een vastgelopen proces. Of we gaan op zoek naar een goed voorstel voor je gemeenteraad of organisatie.