Publicist & spreker

Spreker

Ben je op zoek naar een spreker voor je congres of in je panel? Of zoek je inspiratie of wil je je collega’s meenemen in de ontwikkelingen in de democratie van vandaag en hoe je daarin opereert? Boek mij dan voor een lezing of als gespreks-trekker. 

Op je congres of heidag, voor teams, in gemeenteraden maar ook voor groepen griffiers, colleges van B&W en gemeentesecretarissen over de thema’s die raken aan de (lokale) democratie, overheidsparticipatie, politieke sturing in de netwerksamenleving en nieuwe vormen voor publieke gesprekken. Ik vertel een vaak confronterend verhaal dat aansluit bij jullie werkpraktijk met als kern: democratie in uitvoering!

Marije verzorgde een workshop met onze gemeenteraad. Knap hoe zij daar met een paar keer schakelen aan de voorkant perfect aansloot op onze vragen. Enthousiast, vakkundig, aansprekend taalgebruik. Brengt theorie en praktijk moeiteloos bij elkaar, daar heb je écht iets aan. De tijd vloog voorbij en de sessie leverde inzichten op waar we praktisch mee aan de slag kunnen. – Ingrid de Gruijter, raadsgriffier Alblasserdam

Publicist

Mijn achtergrond als journalist verloochent zich niet. Ik schrijf nog steeds graag. Meestal als opiniemaker.  En in opdracht schrijf ik columns en essays met als onderliggend thema ‘democratie’. (Ik kan die ook komen voorlezen natuurlijk.) Wat voorbeelden:

Pleidooi voor grilligheid

Wordt het er democratisch beter op?

Masterclasses

Stevig aan de slag met je eigen dossier, casus of worsteling? Dan is de masterclass iets voor jullie. De masterclass werkt als je weet waar je vastloopt. In een kleine groep gaan we ermee aan de slag. Af en toe zelf op het hakblok, maar natuurlijk leer je ook van de stappen die anderen weten te zetten. De masterclass kan op zichzelf staan, of onderdeel zijn van een groter programma. Thema’s die we kunnen aanpakken? Ingewikkelde participatie en krachtenvelden. Het vinden van een goeie interventie in een vastgelopen proces. Of we gaan op zoek naar een goed voorstel voor je gemeenteraad of organisatie.