5 Adempauzes

Voor trekkers en duwers aan het samenspel in gemeenten

Werk je bij een gemeente op trekkers- of duwersplek, waar je het betere samenspel binnen en tussen gemeente en gemeenschap organiseert? Op cruciale beslisplekken, in het MT, als team- of afdelingsleider, als gemeentesecretaris, als griffier? Of als trekker van complexe programma’s of projecten – ja, vooral die …

Je verzint, sleurt, duwt, wakkert aan, leeft voor, probeert uit, vliegt voorop, schaakt, stimuleert, bezemwagent, maakt keuzes… Voor beter en oprechter contact tussen mensen die de gemeenschap maken, om je bestuur daarmee te helpen, en je collega’s en organisaties die meewerken, én bewoners.

Prachtwerk met een prachtdoel. En je bent moe.

Ik verzon dat ik voor types zoals jij iets ga organiseren.Voor mensen die een heel sterke intentie hebben om het verschil te maken in hun organisatie en in de gemeenschap waar ze het voor doen, maar die moe zijn. Terwijl je harder moet gaan trekken dan ooit, lijkt het. Want nu is het een jaar na de verkiezingen, het stof is neergedaald en er worden resultaten verwacht want er is huizenhoog beloofd. Maar veel van wat je in de vorige raadsperiode hebt gezaaid, en wat nu beloofde te gaan bloeien en misschien zichzelf wel ging verspreiden, over collega’s bijvoorbeeld, dat is niet opgekomen, of werd onverwacht weggemaaid. Het is taai.

Het zou van lente nu zomer worden, maar het lijkt eerder herfst. Het komt niet los en wordt niet groter, maar het wordt kleiner, in ambitie, in geld, in energie. We dachten dat we al daar waren, maar we waren pas hier.

Is dit het nou? Is dit het waarmee we al die ambitie en beloftes waarmaken? We zijn moe en zelfs verdrietig daarover.

Dan heb je wellicht behoefte aan een aantal (vijf) fijne momenten in het komende jaar, tussen de nazomer 2019 en zomer 2020. Nét iets voorbij de casuïstiek, met de modder nog aan je poten, maar wel net een laagje dieper gaan. Zodat de langere termijn weer beter in beeld komt. Want bij een andere organisatie is het net zo. En dit is het werk, nu. En het wordt niet beter, dus we kunnen alleen elkaar inspireren en optillen.

Daarom: vijf vrijdagen voor

Uithijgen, uitblazen, opladen (en iets opsteken)

13 september: stilleggen

13 december: onmacht (met Jaap van ’t Hek!)

14 februari: geloven 

3 april: niet weten (met Hans Idink)

12 juni: stoppen

We komen bij elkaar op Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek in ‘Het Boshuis’. Een fijne, rustige en inspirerende plek waar ik zelf al veel vaker ben geweest en altijd ‘rozig’ vandaan kwam. Dat streef ik ook na voor deze bijeenkomsten.

We werken van 10:00 tot 16:00. Tijdens de adempauzes gaan we goed voor je zorgen. Koffie en thee, mét taart, verse sapjes en een heerlijke lunch. Zodat je tussen het ademhalen, vertragen en inspiratie opdoen ook lekker eet en drinkt 🙂 En na de file weg en voor de file thuis. Of na afloop nog even in de winkel van de Olmenhorst je eten voor die avond kunt halen.

Wat hebben we in petto?

13 september: Stilleggen

We gaan het herfstseizoen benutten voor wat het is: geen “hete herfst”, maar juist langzamer worden en stilleggen. We leggen onszelf even stil. En we onderzoeken gezamenlijk de haast in onze organisaties en in onze besturen en we bedenken manieren om daar weerstand aan te bieden. Waarmee kunnen we daar dingen stilleggen?

Wie weet wordt het nog praktisch ook. Het levert in elk geval rust op, in je hoofd en je lijf. En ik ben benieuwd wat er dan ontstaat. Misschien wordt iemand wel heel boos?

13 december: Onmacht

Met elkaar, maar ook met Jaap van ’t Hek. Jaap van ’t Hek houdt zich bezig met ingewikkelde organisaties in verandering. Samen met Leike van Oss vormt hij Organisatievragen. Ze zijn geïnteresseerd in de randen van de organisatiekunde, in dat waar vaak gemakkelijk aan voorbijgegaan wordt. Zo ontwikkelden ze begrippen als robuustheid en onveranderbaarheid van organisaties. Lees vooral hun dialoogblog!

Ze werken nu aan een boek over “onmacht” en dat is een mooi thema om deze vrijdag mee aan de slag te gaan.

14 februari 2020: Geloven

Over de keuze om ‘erin te geloven’ no matter what. Waar het bij jou daardoor aan het lukken is, of gelukt is hoe je dat voor elkaar kreeg. Waar je dat geloof vandaan haalt. Waar je dan eigenlijk in gelooft..? Is dat iets anders dan iets vinden of ergens van overtuigd zijn?

En is erin geloven wel handig? Of genoeg? Hoe werk je samen met mensen met een andere overtuiging? Wat doen overtuigingen in organisaties?

Is democratie een geloof? En kun je daarvoor kiezen?

3 april: Niet weten

Omdat we nog niet weten wat dit jaar ons brengt, staat deze dag in het teken van niet weten.

We doen dat onder meer met Hans Idink, als filosoof gespecialiseerd in niet-weten. Hij maakt ‘niet weten’ praktisch hanteerbaar en nuttig.

12 juni: Stoppen

We zien in onze organisaties allerlei onnodige regels, onthechte systemen, bureaucratische gedrochten en bestuurlijke overlegspaghetti die niet werken, waar we uitgeput van raken en die ‘weg’ moeten. Maar waar we toch niet mee stoppen. Een enorme verspilling van geld en expertise en energie en kwaliteit en maatschappelijk welzijn. ‘We moeten er ‘gewoon’ mee stoppen’. Maar zo gewoon is dat niet. Hoe krijgen organisaties het voor elkaar om ergens goed mee te stoppen? 

——

Inschrijven

Ik kom uithijgen, uitblazen, opladen en iets opsteken

  • Adempauzes in 2019: 13 september (stilleggen) en 13 december (onmacht, met Jaap van ’t Hek)
    799 ex btw
  • Adempauzes in 2020: 14 februari (geloven), 3 april (niet weten) en 12 juni (stoppen)
    1198 ex btw
  • Alle 5 de adempauzes in 2019 en 2020, aanbod tot 1 september
    1499 ex btw (wordt 1.750)

Als je zelf niet kunt, kun je je dag ook aan iemand anders geven. We vinden het dan wel fijn om te weten wie er komt, dus laat dat dan even aan ons weten! De algemene voorwaarden, routebeschrijving etc. sturen we bij bevestiging.